Home

Welkom op de website van De Plu, HET steunpunt voor mantelzorgers en vrijwilligers in de gemeente Heerde. 

Sociaal Tuinieren-dag zaterdag 9 oktober 2021

Mantelzorgers en het coronavirus

Er werd in de periode vóór het coronavirus al een enorm beroep op mantelzorgers gedaan. Dat is met alle maatregelen die er getroffen zijn rondom het coronavirus nog meer geworden. Dagbestedingen zijn gesloten, de professionele zorg hapert en veel mantelzorgers krijgen extra taken of worden niet meer , tijdelijk, ontlast van hun mantelzorgtaken.

Zorg goed voor jezelf

Houd thuis een vaste dagindeling aan. Maak een Doe lijstje voor die dag en hou je aan de planning. Sta op tijd op en ga op tijd naar bed. Eet op regelmatige tijden en eet niet meer dan anders.


Beperk de tijd dat je met het nieuws bezig bent. Probeer één of hooguit twee keer per dag het nieuws te volgen.


Zorg voor voldoende ontspanning. Plan gedurende de dag steeds even tien minuten voor jezelf in. Doe dan 10 minuten eens helemaal niets of doe een paar ademhalingsoefeningen. Doe een keer per dag iets waar je heel blij van wordt of waar je energie van krijgt.


Houdt contact met andere mensen. We hebben elkaar nodig, zeker nu. Vermijdt fysiek contact maar hou contact via de telefoon, skype, whatsapp, email. Blijf niet alleen met je zorgen maar maak contact. Praat over wat je bezig houdt en zoek steun als dat nodig is.
Blijf in beweging. Bewegen is goed voor je conditie en helpt om spanningen te verminderen. Online kun je allerlei filmpjes vinden over bewegen in huis. Ga naar buiten om te wandelen of te fietsen. Geniet van de buitenlucht maar houdt anderhalve meter afstand van andere personen.

Even praten?

Heb je de behoefte om even te praten? Heb je vragen of wil je je zorgen delen? Je kunt De Plu altijd mailen of bellen. Telefonisch bereikbaar op 06-19302657, via de mail: info@depluheerde.nl.

Verder kun je 7 dagen per week, 24 uur per dag, bellen, mailen of chatten met De Luisterlijn https://www.deluisterlijn.nl, 0900-0767.

Vrijwilligerswerk Heerde

» Lees verder

Melden van een vacature

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Vacaturebank

» Lees verder

Verzekering

» Lees verder