19 april 2022 Toneelvoorstelling voor mantelzorgers

Noteer alvast in uw agenda: op dinsdag 19 april kunt u gratis een toneelvoorstelling in De Heerd bijwonen. Het stuk is getiteld 'Zorgboerderij 'De Drie Gebroeders''. Een plattelandskomedie, geschreven door Willie van Oenen. 
Wilt u op dinsdag 19 april naar dit toneelstuk? 

∙ Stuur dan vóór 12 april een e-mail naar: info@depluheerde.nl 

∙ Vermeld als onderwerp: Aanmelding toneel 

∙ Vermeld voor hoeveel mensen u een toegangskaart wenst en  

∙ op welke naam deze gereserveerd moet worden. 

Er zijn 100 kosteloze plaatsen voor mantelzorgers. 

Aanvang: 20.00 uur , zaal open: 19.45 uur 

 

Het verhaal

Het gaat niet goed met de boerderij van Harm en Rinus. Ze hebben al van alles geprobeerd om wat  neveninkomsten te krijgen maar het levert niet veel op. Ze zitten er ook niet erg mee, ze leven sober  en gaan hun eigen slome gangetje. Vooral Harm, die net vijftig is geworden, is liever lui dan moe en hij zit ook nog met onverwerkt liefdesverdriet.

Broer Albert, mede-eigenaar, ergert zich groen en geel aan zijn broers. Hij is zelf een snelle jongen,  een man in "business" die weet hoe je in de moderne tijd moet handelen om succes in zaken te  hebben. Zijn vrouw Aleida, directrice van het ouderencentrum ‘De Geranium’ denkt er al net zo over  en wijst de broers regelmatig op hun falen. Maar nu is Albert het zat en wil dat de boerderij ‘De Drie  Gebroeders’ eindelijk eens wat meer opbrengt. Samen met Aleida lanceert hij het idee om er een  zorgboerderij van te maken. De laatste kans voor Harm en Rinus. Lukt dit niet dan eist Albert dat de  boerderij verkocht wordt. Harm en Rinus zien het helemaal niet zitten maar dan is tante Ko er nog.  Zij is de steun en toeverlaat van Harm en Rinus en vindt dat ze het zeker moeten proberen. Zij zal wel  helpen! 

Met elkaar moet je er een succes van kunnen maken. Als iedereen zijn beste beentje voorzet.  Iedereen? Heeft iedereen wel de wil om er een succes van te maken? Of spelen er andere belangen mee? 

Rolverdeling

Harm Veldman Gerrit Rietberg, boer 

Rinus Veldman Martijn Hekkert, boer en broer van Harm 

Albert Veldman Lucas Wonink, broer van Harm en Rinus, zit in de business 

Aleida Veldman Marije Liefers, vrouw van Albert en directrice van Woonzorgcentrum  ‘de Geranium’ 

Tante Ko Ginie Kraaijenbrink, tante van Harm, Rinus en Albert Ada / Adele van der Loo Wendy Zwerver, ex-gedetineerde 

Simone Bos Lisan Veerman, ex-gedetineerde 

Opa Bakema Dick van de Put, ondeugende opa uit het bejaardenhuis Opa Peters Aart Veerman, zeurderige opa uit het bejaardenhuis Mark van de Berg Jort Jonker, projectontwikkelaar 

Souffleur Sigrid Jonker 

Regisseur Korrie Doorn 

Vacaturebank

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Nieuwsbrieven

» Lees verder