Programma 2022 Alzheimer Café Heerde

Het Alzheimer Café Heerde heeft haar programma voor de  komende maanden vastgesteld. Aan het einde van dit bericht vindt u het overzicht van haar activiteiten.  

Het Alzheimer Café is een plek om lotgenoten te  ontmoeten. Tijdens de informele bijeenkomsten krijg je  informatie over dementie en kun je ideeën en ervaringen  uitwisselen. Ook zijn er brochures van Alzheimer Nederland  en boeken die uitgeleend worden. Een Alzheimer Café biedt  gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende  ontmoetingen. 

U kunt het Alzheimer Café ook vinden op Facebook onder  Alzheimer Café Heerde of contact zoeken via de  mail: alzheimercafe.heerde@alzheimervrijwilligers.nl 

Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met  Annemieke Wijma: 06-20596404 of Fennie Tiemens: 06- 15101849

2 maart 2022  
Bezoek aan lammetje Vergeet-Mij-Nietje bij Schaapskudde Heerde  
14.30 – 15.30 uur  

Gaat u met ons mee om naar de lammetjes te kijken bij de Schaapskooi in Heerde. We verzamelen op  de parkeerplaats tegenover de kiosk (Uitspanning de Schaapskooi aan de Elburgerweg 31, Heerde) en  daarna lopen we in een rustig tempo (of als dat te ver is kunt u met de auto meerijden) naar de  lammetjes. Er is ook een lammetje geadopteerd door het Alzheimer Café met de naam Vergeet-Mij Nietje. Wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers.  

Graag aanmelden tot 2 maart 2022 bij Annemieke Wijma (06 20596404) of Fennie Tiemens (06  15101849), ook als het vervoer een probleem is, dan helpen wij u daarbij.  

6 april 2022  
Wat kunt u zelf bijtijds regelen? Veilig oud worden.  
19.30 – 21.00 uur (De Spikke, inloop: 19.00 uur) Let op: dit AC is ’s avonds!  

Door dementie wordt iemand steeds meer afhankelijk van de omgeving. Zelf beslissingen nemen gaat  steeds minder goed. Wie mag en kan daarmee helpen? Mevrouw mr. D. de Vries (notaris) en F. Tjeenk  Willink (bewindvoerder), komen bespreken welke mogelijkheden er zijn.  

4 mei 2022  
Hoe richt ik mijn leven in na de diagnose dementie.  
13.30 – 15.00 uur (De Spikke, inloop: 13.00 uur)  

Er komt veel op je af nadat je de diagnose dementie hebt gekregen. Wat staat me te wachten en hoe  bereid ik me daarop voor? Hoe kom ik aan mijn informatie? Hoe kom ik aan hulp. We gaan in gesprek  met een aantal casemanagers die ervaring hebben in het begeleiden en ondersteunen van mensen  met dementie en hun mantelzorgers.  

1 juni 2022  
Hoe ziet een dag eruit op de dagbesteding en hoe kunt u een indicatie hiervoor krijgen?  13.30 – 15.00 uur (De Spikke, inloop: 13.00 uur)  

Medewerkers van De Hoornsche Hoeve en Dagbesteding Wissel vertellen wat er zoal aan activiteiten  plaatsvindt bij hun dagbesteding. Moet ik overal aan mee gaan doen of wordt er ook rekening met  mijn interesses/hobby's gehouden? Is er vervoer mogelijk? Hoe gaat het met het eten? Ik rust altijd na  het eten, kan dat hier ook? U heeft vast nog wel veel meer vragen waar de medewerkers graag deze  avond antwoord op zullen geven.  

Immie Wolff van Verian is deze avond ook aanwezig om te vertellen over de indicatie, maar ook over  de mogelijkheden van thuisbegeleiding.  

Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met Annemieke Wijma: 06-20596404 of Fennie  Tiemens: 06-15101849. Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland afdeling  Oost-Veluwe i.s.m. Verian, Woonzorgunie Veluwe, Hanzeheerd Brinkhoven en Viattence.

 

 

Vacaturebank

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Nieuwsbrieven

» Lees verder