Graag Gedaan

Wat is Graag Gedaan?

De Plu Heerde organiseert ieder jaar het project 'Graag Gedaan'. Een uniek project in Nederland dat jongeren stimuleert om iets voor een ander te doen.

Uniek project

 

Iets voor een ander doen kan betekenen: sneeuw ruimen in de winter, het trottoir bladvrij houden, boodschappen doen, afvalcontainers aan de weg zetten, de hond uitlaten en ga zo maar door. 

 

Ben jij dat stoere meisje of die stoere jongen, die het leuk vindt om iets voor een ander te doen?

In september worden alle groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Heerde weer door de Plu bezocht om informatie over Graag Gedaan te geven. Vrijwilligerswerk voor jongeren van 10 – 12 jaar. Immers, je kan niet vroeg genoeg beginnen om je in te zetten voor iemand die je hulp goed kan gebruiken. Graag Gedaan is 4 x dit schooljaar iets voor een ander doen, altijd buiten schooltijd en met toestemming van je ouders.  

De bedoeling van het vrijwilligerswerk is dat het echt je eigen keuze is. Het moet niet, het mag. Je doet de klusjes na schooltijd en tijdens de vakanties. Je kunt het alleen doen of met een paar vriendjes of vriendinnetjes.

Voorbeelden

Enkele voorbeelden wat je kan doen zijn: helpen als Graag Gedaan Piet bij de Sinterklaasintocht op zaterdag 24 november in Heerde, kerstbroden naar de mantelzorgers rondbrengen in december, bladharken, sneeuwruimen, boodschap voor iemand doen, Paasgroet van de Hervormde Gemeente naar ouderen of zieken brengen, in een zorgcentrum helpen met de koffie of spelletjes doen, muziek maken voor ouderen, voorlezen aan kinderen bij o.a. gastouders, in de winkel iets pakken voor een oudere of gehandicapte, die daar zelf niet bij kan. Natuurlijk is het prima, als je zelf verzint wat je wil gaan doen, leuk!

 

Jong geleerd is oud gedaan?

Afgelopen jaren hebben steeds tussen de 125 en 175 kinderen meegedaan met Graag Gedaan. Jong geleerd is oud gedaan?

Wil je ook mee doen? Vraag dan om toestemming van je ouders om vrijwilligerswerk te doen en meld je bij Linda Seinstra van De Plu: 

Linda Seinstra

Sociaal werker Gemeente Heerde

 

Mobiele nummer:  06-19302657

Telefoonnummer: 0578-720001

E-mail:                 info@depluheerde.nl 

 

Werkdagen: ma. di. do.

« Overzicht artikelen

Vrijwilligerswerk Heerde

» Lees verder

Vacaturebank

» Lees verder

Melden van een vacature

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Verzekering

» Lees verder