Graag Gedaan

Graag Gedaan kanjers

Al verscheidene weken brengen de kinderen van het project Graag Gedaan beweegfolders, van het Fysio Centrum Heerde, bij de ouderen in de gemeente Heerde thuis. Op deze manier kunnen ouderen die thuis blijven toch in beweging blijven.

Vanwege het coronavirus moeten vooral ouderen en kwetsbare mensen zoveel mogelijk thuisblijven. Dat betekent dat zij niet meer naar de sportschool kunnen, niet meer kunnen deelnemen aan hun beweeggroepen of fysiotherapie.

Veel ouderen en kwetsbare mensen durven ook niet goed naar buiten om te gaan wandelen of fietsen. Ook niet alle ouderen maken gebruik van social media waar beweegtips op te vinden zijn.

Het Fysio Centrum Heerde maakt iedere week een flyer waarin tien oefeningen staan beschreven die je thuis kunt doen. Eenvoudige oefeningen die in de flyer worden beschreven met een plaatje erbij. Om zoveel mogelijk ouderen te bereiken hebben de Graag Gedaan kinderen zich aangeboden om de flyers bij ouderen in de brievenbus te doen. Zij zijn blij dat zij in deze tijd ook iets voor de ouderen kunnen betekenen.

Dat doen deze kanjers nu al een heel aantal weken en nog steeds met plezier. Ze nemen hun taak erg serieus.De reacties zijn mooi. Ouderen zijn blij met de flyers en sommigen bewaren alle flyers om daar iedere week oefeningen uit te kiezen. Ook zijn ouderen blij met het contactmoment met de Graag Gedaan kinderen. Even zwaaien voor het raam of soms een praatje door het raam doet de ouderen goed. Sommigen kinderen maken mooie tekeningen of kaarten die ze dan ook bij de ouderen in de bus doen. Het zijn Graag Gedaan kanjers!

« Overzicht artikelen

Vrijwilligerswerk Heerde

» Lees verder

Vacaturebank

» Lees verder

Melden van een vacature

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Verzekering

» Lees verder