Graag Gedaan

Graag gedaan 2020 / 2021

Graag Gedaan schooljaar 2020-2021 van start!

In de afgelopen twee weken is er, in Heerde, een start gemaakt met het project Graag Gedaan voor het komende schooljaar. Graag Gedaan is een project waarbij jongeren worden gestimuleerd om iets voor een ander te doen.

 

In september worden alle groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Heerde door de Plu bezocht om informatie over Graag Gedaan te geven. Vrijwilligerswerk voor jongeren van 10 – 12 jaar. Immers, je kan niet vroeg genoeg beginnen om je in te zetten voor iemand die je hulp goed kan gebruiken. Graag Gedaan is 4 x dit schooljaar iets voor een ander doen, altijd buiten schooltijd.

De bedoeling van het vrijwilligerswerk is dat het echt een eigen keuze is. Het moet niet, het mag. De kinderen doen de klusjes na schooltijd en tijdens de vakanties. In de afgelopen jaren hebben de Graag Gedaan kinderen geholpen bij het uitreiken van kerstbroden aan mantelzorgers, het uitreiken van de Paasgroet, beweegfolders rondgebracht, sneeuw geruimd, de Sinterklaasintocht, kaarten gemaakt , ouderen bezocht en spelletjes met hen gedaan, kaarsenzakken versierd en nog veel meer.

 

Inmiddels zijn de eerste vier basisscholen in de gemeente Heerde bezocht en is ook direct de eerste aanmelding voor Graag Gedaan ontvangen. De komende weken zullen de andere scholen nog bezocht worden en kan er gestart worden met Graag Gedaan 2020-2021.

« Overzicht artikelen

Vrijwilligerswerk Heerde

» Lees verder

Vacaturebank

» Lees verder

Melden van een vacature

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Verzekering

» Lees verder