Graag Gedaan

Graag Gedaan van start met 76 leerlingen

In september en oktober hebben leerlingen van de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Heerde informatie ontvangen over het project Graag Gedaan. Graag Gedaan is een project waarbij jongeren worden gestimuleerd om iets voor een ander te doen. Dat heeft geresulteerd in 76 aanmeldingen.

Graag Gedaan stimuleert vrijwilligerswerk voor jongeren van 10 – 12 jaar. Immers, je kan niet vroeg genoeg beginnen om je in te zetten voor iemand die je hulp goed kan gebruiken.

Graag Gedaan is 4 x dit schooljaar iets voor een ander doen, altijd buiten schooltijd.De bedoeling van het vrijwilligerswerk is dat het echt een eigen keuze is. Het moet niet, het mag.

De kinderen doen de klusjes na schooltijd en tijdens de vakanties. 
De eerste klus gaat geklaard worden in november. Daarvoor hebben de kinderen al een uitnodiging ontvangen. Daarnaast zijn er kinderen die regelmatig al een klus doen in Brinkhoven of bij een oudere buur of opa en oma. De komende maanden gaan de kinderen zomaar iets voor een ander doen. Het project zal in het voorjaar van 2021 worden afgesloten met een leuke middag voor ouderen die volledig door de kinderen georganiseerd gaat worden.

« Overzicht artikelen

Vrijwilligerswerk Heerde

» Lees verder

Vacaturebank

» Lees verder

Melden van een vacature

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Verzekering

» Lees verder