Graag Gedaan jeugd houdt ouderen in beweging!

Al sinds de uitbraak van het coronavirus in maart vorig jaar brengen de kinderen van het project Graag Gedaan beweegfolders, van het Fysio Centrum Heerde, bij de ouderen in de gemeente Heerde thuis. Op deze manier kunnen ouderen die thuis blijven toch in beweging blijven.

Vanwege het coronavirus moeten vooral ouderen en kwetsbare mensen zoveel mogelijk thuisblijven. Dat betekent dat zij niet meer naar de sportschool kunnen, niet meer kunnen deelnemen aan hun beweeggroepen of fysiotherapie.

Veel ouderen en kwetsbare mensen durven ook niet goed naar buiten om te gaan wandelen of fietsen. Ook niet alle ouderen maken gebruik van social media waar beweegtips op te vinden zijn.

Het Fysio Centrum Heerde maakt iedere week een flyer waarin tien oefeningen staan beschreven die je thuis kunt doen. Eenvoudige oefeningen die in de flyer worden beschreven met een plaatje erbij. 

Om zoveel mogelijk ouderen te bereiken hebben de Graag Gedaan kinderen zich aangeboden om de flyers bij ouderen in de brievenbus te doen. Zij zijn blij dat zij in deze tijd ook iets voor de ouderen kunnen betekenen. Dat doen deze kinderen nog steeds met plezier. Ze nemen hun taak erg serieus.

Met de start van een nieuw schooljaar in september 2020 ontstond er een nieuwe groep Graag Gedaan kinderen maar ook in deze groep is het animo groot om de beweegfolders rond te brengen. Hiermee houdt de jeugd de ouderen in beweging.

Vrijwilligerswerk Heerde

» Lees verder

Vacaturebank

» Lees verder

Melden van een vacature

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Verzekering

» Lees verder