Graag Gedaan jeugd wil met ouderen SamenSpelen

Vroeger konden ouderen met hun kinderen en kleinkinderen bord spelletjes spelen maar omdat we vanwege corona veel minder bij elkaar zitten en dus ook minder contact hebben is het spelen van spelletjes middels een app op je telefoon een goed alternatief. De kinderen van het project Graag Gedaan nodigen ouderen uit om de SamenSpelen app op hun telefoon te installeren zodat zij met ouderen samen een spelletje kunnen doen.

Omdat tijdens de coronacrisis veel mensen zich gerealiseerd hebben hoe belangrijk sociaal contact is en hoe lastig het is als we niet samen kunnen zijn, zijn het Radboudumc, Games for Health en Coöperatie DELA, het  project SamenSpelen gestart. 

SamenSpelen is een app waarmee een fijn, waardevol moment gecreëerd kan worden door het samen spelen van spelletjes op je telefoon. 

 

Door ouderen en kinderen met elkaar in contact te brengen middels het samen spelen van een spelletje hopen Radboudumc, Games for Health en Coöperatie DELA eenzaamheid onder ouderen te verminderen.

De kinderen van het Graag Gedaan project nodigen ouderen uit om de app op hun telefoon te installeren en samen te gaan spelen. Zij zullen hun vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms en tantes vragen om met hen samen te spelen. Ook de vrijwilligers van SeniorWeb, vrijwilligers en ouderen van het Hof van Cramer en de bezoekers van de dagactiviteiten in STIP zullen worden uitgedaagd om de app te installeren en samen te spelen met de jeugd van Graag Gedaan.

 

Het Radboudumc wil onderzoeken hoe tekst-spellen eenzaamheid kunnen verminderen. Als je de app installeert wordt je gevraagd of je aan het onderzoek wilt meedoen. Je kunt daar nee op antwoorden als je dat niet wilt en toch verder gaan met het spelen van de spelletjes.

Meer informatie over de samenspelenapp is te vinden op www.samenspelen.online

Vrijwilligerswerk Heerde

» Lees verder

Vacaturebank

» Lees verder

Melden van een vacature

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Verzekering

» Lees verder