Kerstbrood met kerstkaart voor mantelzorgers

Om de mantelzorgers in de gemeente Heerde een hart onder de riem te steken werden zij afgelopen woensdag 16 december verwend met een kerstbrood mét zelfgemaakte kerstkaart. Door een samenwerking met De Plu Heerde, de kinderen van Graag Gedaan en de basisschoolleerlingen van verschillende scholen was dit mogelijk.

Er werden er 340 kerstbroden uitgereikt aan mantelzorgers in de gemeente Heerde. De kinderen die zich hadden aangemeld voor het project Graag Gedaan hebben voor het grootste gedeelte gezorgd voor de bezorging van de broden.

Graag Gedaan is een uniek project in Nederland dat jongeren stimuleert om iets voor een ander te doen: sneeuw ruimen in de winter, het trottoir bladvrij houden, boodschappen doen, afvalcontainers aan de weg zetten, de hond uitlaten en ga zo maar door.

Zij kregen een aantal broden mee en een lijst met adressen waar ze deze konden afleveren, natuurlijk op veilige afstand. Met een kerstmuts op gingen de kinderen op pad. Sommigen ook door ouders geholpen omdat er routes waren in het buitengebied en daarbij een auto nodig was. 

 

Bij alle broden was ook een zelfgemaakte kerstkaart bijgevoegd. Deze kerstkaarten waren gemaakt door de leerlingen van de basisscholen Kristal, Horsthoekschool, Talent, de Spreng en de Jan Ligthartschool. Daar was de nodige aandacht aan besteed want de kaarten waren echt prachtig.

Veel mantelzorgers hebben dan ook enthousiast gereageerd op de leuke kaart die zij bij hun brood ontvingen.Voor vele mantelzorgers was dit een mooie verassing. Een lekker kerstbrood, gebakken door de bakkers van de Passerel in Epe, een mooie kerstkaart en vrolijke kinderen van Graag Gedaan om ze uit te reiken.

Vrijwilligerswerk Heerde

» Lees verder

Vacaturebank

» Lees verder

Melden van een vacature

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Verzekering

» Lees verder