Suze zegt ‘Graag Gedaan’

Suze Roest is één van de basisschool leerlingen uit Heerde die zich dit schooljaar heeft aangemeld voor het project Graag Gedaan. In het kader van ‘zomaar iets voor een ander doen’ heeft zij afgelopen week de oudere buren in haar straat blij gemaakt met een zelfgemaakte pindaketting voor de vogeltjes. 

Graag Gedaan stimuleert vrijwilligerswerk voor jongeren van 10 – 12 jaar. Immers, je kan niet vroeg genoeg beginnen om je in te zetten voor iemand die je hulp goed kan gebruiken. Graag Gedaan is 4 x dit schooljaar iets voor een ander doen, altijd buiten schooltijd. 

De bedoeling van het vrijwilligerswerk is dat het echt een eigen keuze is. Het moet niet, het mag. De kinderen doen de klusjes na schooltijd en tijdens de vakanties. 

 

Suze vond het heel leuk om de pindakettingen te maken. Ze heeft daarmee niet alleen de buren een plezier gedaan maar ook de vogeltjes in de buurt hebben eten in de winter. Ze had op scouting geleerd hoe je zo’n ketting kon maken. In eerste instantie vond Suze het wel een beetje eng om de pindakettingen naar de buren te brengen want ‘wat zeg je dan als je dat komt brengen?’ Uiteindelijk waren de reacties van de buren heel positief.

Vrijwilligerswerk Heerde

» Lees verder

Vacaturebank

» Lees verder

Melden van een vacature

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Verzekering

» Lees verder