Aanvragen JMZ-compliment 2022

Aanvragen JMZ-compliment 2022

Dank jullie wel jonge mantelzorgers!
De gemeenteraad heeft veel waardering voor onze jonge mantelzorgers. Mantelzorgers, jong en oud, zijn een belangrijk onderdeel van de samenleving. Zij zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, of ander familielid, buur, vriend of kennis. Om hiervoor onze dank uit te spreken, ontvangen jonge mantelzorgers hun mantelzorgcompliment in de week van de Jonge Mantelzorger. De week is dit jaar van 1 tot en met 7 juni.

Kent u een jonge mantelzorger van 4 tot en met 17 jaar?
Vraag dan tussen 3 mei en 29 mei 2022 de cadeaubon (€ 25) aan. Dat kan worden aangevraagd door sportverenigingen, scholen, buren, kennissen, (zorg) professionals, ouders en broers/zussen. Het gaat om jongeren die in het eigen gezin mantelzorg verlenen.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden?

  • De zorgvrager moet een inwoner zijn van de gemeente Heerde. De mantelzorger voor wie het wordt aangevraagd mag wel buiten de gemeente Heerde wonen;
  • Het mantelzorgcompliment is voor langdurige zorg thuis en voor langdurige zorg aan naasten (zoals je vader, moeder, opa, oma, broertje of zusje) in een instelling.
  • De voordrager stemt er mee in dat de informatie op het ‘Voordrachtformulier Mantelzorgcompliment Gemeente Heerde’ wordt geregistreerd bij de gemeente Heerde en overgedragen wordt aan het gemeentelijk mantelzorgsteunpunt.

Aanvragen
U kunt het mantelzorgcompliment online aanvragen via Mantelzorgcompliment Jeugd 2022 aanvragen (digitaal) - gemeente Heerde. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van het Mantelzorgcompliment dan kunt u bellen met Zorgvraag Heerde 0578-699499 of info@zorgvraagheerde.nl of stuur een e-mail naar d.van.der.veer@heerde.nl. Zij kunnen u in contact brengen met vrijwilligers die u kunnen ondersteunen bij het aanvragen.

Invullen
Het is de bedoeling dat u, als zorgvrager of professional, het formulier samen met de mantelzorger invult. De jonge mantelzorger ontvangt binnen vijf werkdagen na het versturen een besluit op uw aanvraag. Neem contact met ons op als u dit niet tijdig ontvangt. Let op: invullen kan tot en met 29 mei 2022.

Ophalen

Het mantelzorgcompliment kan opgehaald worden in:

  • Heerde op woensdag 1 juni tussen 14.30 en 16.30 uur in STIP, Sportlaan 2h;
  • Wapenveld op donderdag 2 juni tussen 14.30 en 16.30 uur in de Hof van Cramer, Putterweg 2d.

 

Meer weten?
Wilt u meer weten over mantelzorg in de gemeente Heerde? Neem dan contact op met mantelzorgsteunpunt De Plu Heerde: www.depluheerde.nl, tel. (0578) 69 94 99 of info@depluheerde.nl. Ook vindt u informatie bij www.mantelzorg.nl, de landelijke vereniging voor iedereen die zorgt voor een naaste.

Vacaturebank

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Nieuwsbrieven

» Lees verder