Goed dat je er bent!

Door de maatregelen tegen het coronavirus zijn de scholen gesloten, sportverenigingen en jongerencentra dicht en moet je als jonge mantelzorger 24 uur per dag thuis blijven zitten. Als je opgroeit in een thuissituatie met zorg, zal dat niet gemakkelijk zijn. Complimenten voor wat jullie doen en wat goed dat jullie er zijn!

 

Hoe kun je goed voor jezelf zorgen?

Zorg voor de juiste informatie. Vooral op sociale media gaan de wildste verhalen rond. Laat je niet gek maken. Volg voor betrouwbare informatie bijvoorbeeld het Jeugdjournaal. Het Nederlands Jeugdinstituut heeft een pagina met vraag en antwoord over het coronavirus voor kinderen en een pagina voor jongeren.

Het is goed om over je vragen, zorgen of angsten te praten met iemand die je vertrouwt, bijvoorbeeld een docent van school. Met de Kindertelefoon kun je anoniem bellen of chatten over jouw vragen of zorgen.

Maak een dagagenda: wanneer ga je schoolwerk doen, welke tijd reserveer je voor jezelf en wanneer ben je er voor huisgenoten en voor klusjes in huis?

Is de zorgondersteuning weggevallen dan komt er mogelijk extra veel werk op jouw schouders terecht. Bespreek met je familie wat je van elkaar verwacht en hoe je ook nog tijd overhoudt voor schoolwerk en leuke dingen doen. Je kunt je verhaal kwijt of hulp vragen bij De Plu Heerde, info@depluheerde.nl,  of bij één van de landelijke initiatieven waarin mensen elkaar helpen, zoals Ready2Help van het Rode Kruis.

Het Nederlands Jeugdinstituut heeft een pagina met vraag en antwoord over het coronavirus voor kinderen en een pagina voor jongeren. Kijk op www.nji.nl. De Kindertelefoon, www.kindertelefoon.nl  of 0800-0432, is dé plek in Nederland waar je elke dag gratis vertrouwelijk met een vrijwilliger over van alles kunt praten of chatten. Ook kun je gebruik maken van de chatfunctie via JouwGGD.nl.

Vrijwilligerswerk Heerde

» Lees verder

Vacaturebank

» Lees verder

Melden van een vacature

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Verzekering

» Lees verder