Klankbordgroep voor jonge mantelzorgers

Stichting JMZ Pro is het landelijke netwerk, voor en door  professionals, dat zich inzet voor jonge mantelzorgers en hun  gezinnen.  

Om ook de stem van de jonge mantelzorger zelf te kunnen laten  horen, hebben we de JMZ Pro Klankbordgroep opgericht. Deze groep  bestaat nu uit acht voormalige en huidige jonge mantelzorgers in de  leeftijd van 12 tot en met 25 jaar. 

Maak kennis met de JMZ Pro Klankbordgroep 

De klankbordgroep wil graag meer leden uitnodigen en we werken  toe naar twee groepen in de leeftijd van <18 en 18>, zodat iedereen  leeftijdsafhankelijke situaties met elkaar kan bespreken. De leden van  klankbordgroep hebben allen een achtergrond in de mantelzorg. Zij  zorgen (of zorgden) tijdens hun jeugd voor hun ouders/verzorgers,  broer of zus. 

Vanuit eigen ervaringen willen de leden van de klankbordgroep met  ideeën komen om te voorkomen dat jonge mantelzorgers op jonge of  latere leeftijd vastlopen, zowel privé als met studie en werk. Dit doen  zij door vooral aandacht te leggen op het belang van preventie,  herkenning, coaching en begeleiding. 

De klankbordgroep zal gevraagd en ongevraagd advies geven aan JMZ  Pro. Via JMZ Pro worden de signalen van de klankbordgroep

doorgegeven aan het Ministerie van VWS, de landelijke ketenpartners en de aangesloten lid organisaties van JMZ Pro. JMZ Pro kan aan de andere kant landelijke ontwikkelingen doorgeven aan  de klankbordgroep en laten toetsen op realiteit en haalbaarheid. 

Wij komen elke zes weken online bij elkaar en minimaal één keer per jaar komen we ‘live’ bij elkaar.  Tijdens deze bijeenkomsten zullen we, door middel van onze eigen ervaringen, een advies maken,  zelf initiatieven uitvoeren en elkaar helpen waar we kunnen. Verschillende ervaringen, andere  meningen en dus meer jongeren zijn erg belangrijk voor ons en belangrijk voor een goed advies.  Daarom zoeken wij nieuwe leden! 

Herken jij jezelf hierin? Dan horen we graag van jou! 

• 12 t/m 25 jaar 

• Jonge mantelzorger (geweest) 

• Je durft over je eigen ervaring te vertellen 

• Je wilt meedenken over hoe je het thema “jonge mantelzorgers” meer onder de aandacht kan  maken 

• Je wilt meedenken over hoe de ondersteuning / hulp voor jonge mantelzorgers beter kan 

Aanmelden? 

Stuur een mail naar klankbordgroep@jmzpro.nl 

• Stel jezelf voor • Wie ben je? • Hoe oud ben? • Waar woon je? • Voor wie zorg je? Een foto vinden we ook leuk, met iedereen van je gezin? Nog leuker! En alles wat je verder nog wilt  vertellen!

 

 

Vacaturebank

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Nieuwsbrieven

» Lees verder