Pilot logeerzorg voor mantelzorgers

Voor mantelzorgers en hun naasten is het mogelijk om een aanvraag te doen voor logeerzorg. Een groot deel van het leven van een mantelzorger staat in het teken van de zorg voor een zieke naaste. Dat is een dankbare maar soms ook zware taak. Logeerzorg kan de mantelzorger even lucht geven. Zo zorgt de mantelzorger ook goed voor zichzelf. De gemeenten Heerde en Epe voeren nu samen een proefproject Logeerzorg uit. 

Wat is logeerzorg?

Bij logeerzorg verblijft de zorgvrager overdag en ’s nachts op locatie van de zorgaanbieder. Logeren kan alleen, of samen met de mantelzorger. Het kan zijn dat hij of zij binnenkort naar een verpleeghuis verhuist. Dat is vaak een grote stap. Logeerzorg kan dan een tussenstap zijn om vast te wennen aan de nieuwe situatie.

 

Waar?

Logeren kan bij Viattence of Groot Stokkert. Viattence heeft een woonzorglocatie in Heerde en Epe. Groot Stokkert is een zorghotel in Wapenveld.

 

Voor wie is het proefproject logeerzorg?

Om mee te doen aan het proefproject Logeerzorg van de gemeenten Heerde en Epe zijn een aantal voorwaarden. De zorgbehoevende moet wonen in de gemeente Heerde of Epe en moet minimaal 50 jaar zijn. Daarnaast zijn er een aantal voorwaarden die u met de mantelzorgcoördinator bespreekt.

 

Meer weten?

Om verder te onderzoeken of u mee kunt doen, neemt u contact op met één van de mantelzorgcoördinatoren/cliëntondersteuners. Dan kunt u ook de verschillende mogelijkheden bespreken.

Voor de gemeente Heerde neemt u contact op met Linda Seinstra, bereikbaar op 06 – 1930 2657 of via linda.seinstra@teamjeugdheerde.nl. Voor de gemeente Epe kunt u terecht bij Gerrita Elskamp op 06 – 4092 4702 of via g.elskamp@koppelswoe.nl.

Vrijwilligerswerk Heerde

» Lees verder

Vacaturebank

» Lees verder

Melden van een vacature

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Verzekering

» Lees verder