Alzheimercafé Heerde

Alzheimercafé Heerde: activiteiten en contactgegevens

Het alzheimercafé Heerde is organiseerd bijeenkomsten over thema's die te maken hebben met dementie en alzheimer. Daarnaast is er ruimte voor ontmoeting en gesprek.

 

Activiteiten 1e half jaar 2022

 

2 maart 2022

Bezoek aan lammetje Vergeet-Mij-Nietje bij Schaapskudde Heerde
14.30 – 15.30 uur
Gaat u met ons mee om naar de lammetjes te kijken bij de Schaapskooi in Heerde. We verzamelen op de parkeerplaats tegenover de kiosk(Uitspanning de Schaapskooi aan de Elburgerweg 31, Heerde) en daarna lopen we in een rustig tempo (of als dat te ver is kunt u met de auto meerijden) naar de lammetjes. Er is ook een lammetje geadopteerd door het Alzheimer Café met de naam Vergeet-Mij-Nietje. Wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers.
Graag aanmelden tot 2 maart 2022 bij Annemieke Wijma (06 20596404) of Fennie Tiemens (06 15101849), ook als het vervoer een probleem is, dan helpen wij u daarbij.

 

6 april 2022

Wat kunt u zelf bijtijds regelen? Veilig oud worden.
19.30 – 21.00 uur (De Spikke, inloop: 19.00 uur) Let op: dit AC is ’s avonds!
Door dementie wordt iemand steeds meer afhankelijk van de omgeving. Zelf beslissingen nemen gaat steeds minder goed. Wie mag en kan daarmee helpen? Mevrouw mr. D. de Vries (notaris) en F. Tjeenk Willink (bewindvoerder), komen bespreken welke mogelijkheden er zijn.

 

4 mei 2022

Hoe richt ik mijn leven in na de diagnose dementie.
13.30 – 15.00 uur (De Spikke, inloop: 13.00 uur)
Er komt veel op je af nadat je de diagnose dementie hebt gekregen. Wat staat me te wachten en hoe bereid ik me daarop voor? Hoe kom ik aan mijn informatie? Hoe kom ik aan hulp. We gaan in gesprek met een aantal casemanagers die ervaring hebben in het begeleiden en ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers.

 

1 juni 2022

Hoe ziet een dag eruit op de dagbesteding en hoe kunt u een indicatie hiervoor krijgen?
13.30 – 15.00 uur (De Spikke, inloop: 13.00 uur)
Medewerkers van De Hoornsche Hoeve en Dagbesteding Wissel vertellen wat er zoal aan activiteiten plaatsvindt bij hun dagbesteding. Moet ik overal aan mee gaan doen of wordt er ook rekening met mijn interesses/hobby's gehouden? Is er vervoer mogelijk? Hoe gaat het met het eten? Ik rust altijd na het eten, kan dat hier ook? U heeft vast nog wel veel meer vragen waar de medewerkers graag deze avond antwoord op zullen geven.
Immie Wolff van Verian is deze avond ook aanwezig om te vertellen over de indicatie, maar ook over de mogelijkheden van thuisbegeleiding.

Contactgegevens

Met vragen op het gebied van dementie of om even uw verhaal te doen, kunt u altijd bellen met 06 1510 1849, ook in de zomermaanden.

U kunt ons vinden op Facebook bij Alzheimercafé Heerde en op de website www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-veluwe.

Uw vragen kunt u ook per mail stellen: alzheimercafe.heerde@alzheimervrijwilligers.nl.

Vacaturebank

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Nieuwsbrieven

» Lees verder