Mantelzorg en werk

Mantelzorg en werk

Combineer jij de zorg voor een naaste met een baan? Dan ben je niet de enige. Wist je dat één op de vier werknemers dit doet? Dat is een pittige klus. Het is dan ook belangrijk dat je een goede balans vindt om ervoor te zorgen dat je werk, zorg en vrijetijdsbesteding naast elkaar kunt blijven doen.

In een ideale situatie kun je werk, zorg en je sociale leven prima combineren. Toch is dit vaak niet zo en gaat de combinatie op den duur knellen. Het is voor jou, als mantelzorger, belangrijk dat je duidelijk krijgt waar het voor jou moeilijk verloopt. Soms helpt het door er met anderen, vrienden of familie over te praten.

Verschillende regelingen

Het is ook belangrijk om in gesprek te gaan met je werkgever en collega’s. Het bespreekbaar maken van je mantelzorgsituatie zorgt ervoor dat er aandacht en begrip voor je situatie ontstaat en er ondersteuning mogelijk is. Er zijn verschillende wettelijke verlofregelingen waar je als werkende mantelzorger gebruik van kunt maken. Daarnaast heeft jouw bedrijf misschien ook bedrijfsspecifieke regelingen die jouw kunnen helpen een betere balans te vinden tussen werk en het verlenen van zorg.

Wil je meer weten over de regelingen? Kijk dan eens hier: https://www.mantelzorg.nl/combineer-werk-en-mantelzorg/ 

Of hier: https://www.werkenmantelzorg.nl/

Of hier: https://www.mantelzorgpower.nl/modules/1

In het ‘Zakboek Mantelzorg en werk’ van MantelzorgNL vindt je uitgebreide informatie over het combineren van je werk en de zorg.

Ook kun je contact opnemen met de coördinator mantelzorgondersteuning van STIP / De Plu Heerde Dirk-Jan van der Veer via info@depluheerde.nl of tel. 06-19.30.26.57 / (0578-)69.94.99.

Vacaturebank

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Nieuwsbrieven

» Lees verder