Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief maart 2019

 

Geachte mantelzorger,

 

Het is al bijna een maand geleden dat ik de werkzaamheden van Fennie Tiemens voor De Plu heb overgenomen. Wat gaat tijd toch snel!

Een aantal van u heb ik inmiddels mogen ontmoeten maar een groot aantal van u nog niet. In deze nieuwsbrief wil ik mij dan ook kort aan u voorstellen.

Mijn naam is Linda Seinstra. Ik ben 52 jaar, getrouwd en woonachtig in het mooie dorpje Emst. Onze jongste zoon van 17 jaar woont nog thuis en de andere kinderen wonen al op hunzelf. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest voor de welzijnsorganisatie Koppel-Swoe in Epe. In mijn vrije tijd speel ik bij de toneelvereniging Burgemeester van Walsem in Emst en op zaterdagochtend werk ik mee aan een radioprogramma, de Praotstoel, op de lokale omroep RTV794. Ik ben dan ook tweetalig. Ik spreek keurig Nederlands maar ie kunt met mie ok plat praotn.

Met veel enthousiasme ben ik begonnen aan mijn werkzaamheden in Heerde voor o.a. De Plu.

 

Wat voor mij heel duidelijk is, is dat de taak van een mantelzorger geen gemakkelijke taak is. Het is geen taak waar je voor kiest zoals een (vrijwilligers)baan maar een taak die je door omstandigheden in je schoot geworpen krijgt. Een taak die hele mooie kanten heeft maar ook moeilijke of verdrietige kanten. Bij deze taak kun je ondersteuning gebruiken, soms in de vorm van informatie en advies maar soms ook in de vorm van afleiding en ontspanning. Er zijn regelmatig activiteiten die gepland worden voor mantelzorgers en ik zal u daarvan op de hoogte blijven houden door middel van deze nieuwsbrief.

 

Activiteiten:

 

Toneelvoorstelling voor mantelzorgers

“Een vreemde rekening”. Inloop vanaf 18.30 uur met een kopje koffie, aanvang 19.00 tot 21.00 uur. Graag aanmelden via De Plu.

Waar: MFA De Heerd, Griftstraat 8 Heerde

Wanneer: Vrijdag 15 maart

 

Lotgenotencafé

 

Maandelijks is er op de vierde donderdagmiddag van de maand (van 14.00 tot 16.00 uur) een lotgenotencafé voor mantelzorgers. Tijdens deze bijeenkomsten kunt u uw verhaal kwijt, is er ruimte voor een lach en een traan, maar het belangrijkste is dat u mensen ontmoet die, net als u, mantelzorger zijn.

Waar: Groot Stokkert (restaurant), Dr. Jan van Breemenlaan te Wapenveld.

Wanneer: Donderdag 28 maart

 

Alzheimer Café Heerde

Maandelijks is op de tweede maandag van de maand het Alzheimer Café in Heerde ( van 19.30 tot 21.00 uur). Tijdens deze bijeenkomst wordt er een thema besproken. Iedere maand een ander thema. Vanaf 19.00 uur is de inloop. De toegang is gratis, evenals het eerste kopje koffie of thee.

Waar: De Spikke, Stationsstraat 8, Heerde.

Wanneer: Maandag 11 maart

Thema: Dementie en veranderingen in je relatie.

 

Spreekuren De Plu

De Plu is op maandag, dinsdag en donderdag telefonisch bereikbaar op het nummer 0578-699500 of via de mail op info@depluheerde.nl. Mocht u liever persoonlijk contact willen dan kunt u naar het spreekuur van De Plu op:

Even weken:

Maandag van 13.00 tot 15.00 uur restaurant WZU Veluwe, locatie Rehoboth te Wapenveld.

 

Oneven weken:

Dinsdag van 13.00 tot 15.00 uur restaurant Hanzeheerd Brinkhoven te Heerde.

 

Landelijke websites

Onderstaand een aantal landelijke websites waar informatie over mantelzorg te vinden is. U kunt natuurlijk voor deze informatie altijd ook De Plu benaderen.

www.mezzo.nl, www.pgb.nl, www.movisie.nl, www.rijksoverheid.nl, www.werkenmantelzorg.nl, www.cz.nl, www.naasteninbeeld.nl

 

Feest

De witte klokjes klingelen

Heel zachtjes heen en weer

Het is feest daar in mijn tuin

Ze groeien meer en meer

De bodem is nu rijk bedekt

Met wit en geel en blauw

Maar bij bloemen hoort de zon

Dus lente kom maar gauw.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Linda Seinstra

De Plu Heerde

 

Agenda en activiteiten

» Lees verder

Lichamelijke of psychische klachten

» Lees verder

Vrienden van De Plu

» Lees verder

Lied voor de Mantelzorgers

» Lees verder

Gedicht 'Ode aan de Mantelzorg'

» Lees verder