Reiskostenvergoedingen

Parkeervergunning

Zorg je voor iemand die woont in een gebied waar je betaaldmoet parkeren? Dan krijgt je misschien een parkeervergunning.Informeer bij de gemeente van je zorgvrager.

OV-begeleiderskaart

Als degene voor wie je zorgt niet zelfstandig kan reizen met hetopenbaar vervoer, kan hij of zij een OV-begeleiderskaartaanvragen. Meer informatie www.ov-begeleiderskaart.nl.

Passagierskaart

Als je iemand vervoert die niet meer zelf kan rijden, kun je misschien een gehandicaptenparkeerkaart (passagierskaart)gebruiken. Deze staat op de naam van de zorgvrager. Hij/zij kandeze aanvragen bij de gemeente.

Reiskostenvergoeding en bijstandsuitkering

Sommige gemeenten vergoeden reiskosten voor mantelzorgers met een bijstandsuitkering. Informeer hierover bij je gemeente.

Valys

Als degene voor wie je zorgt gebruik maakt van Valys, mag hij ofzij gratis een begeleider meenemen. Kijk op www.valys.nl.

Reiskosten aftrekbaar

Woon je samen met degene die je verzorgt? Is deze persoon voorlangere tijd opgenomen in een instelling? Dan kun je dereiskosten voor het ziekenbezoek mogelijk aftrekken alsspecifieke zorgkosten. Kijk op www.belastingdienst.nl.

Vacaturebank

Ga voor vacatures voortaan naar: www.vrijwilligheerde.nl

 

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

Vrijwilliger worden kan voortaan via: www.vrijwilligheerde.nl

» Lees verder

Nieuwsbrieven

» Lees verder