Vacaturebank

Philadelphia zoekt vrijwilligers

Philadelphia, locatie de Brugstraat vraagt vrijwilligers voor verschillende klussen. Brugstraat is een woonlocatie in Heerde. Er is ook een dagbesteding. De locatie is speciaal ingericht voor mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Achttien mensen wonen met elkaar in drie woningen. Iedereen heeft een eigen kamer.

Voor het welzijn en geluk van cliënten is Philadelphia op zoek naar: 


Rolstoel duwers 


Verschillende cliënten zijn rolstoelafhankelijk maar vinden het erg fijn om een eindje te wandelen. Even een rondje in de buurt of even over de markt. Tijdens een evenement dat in het dorp plaatsvindt vinden cliënten het ook leuk om er met de rolstoel naartoe te gaan. Je hebt er wel een beetje spierkracht voor nodig maar je brengt een hoop plezier. Je zult niet altijd aan de cliënten merken dat zij het leuk vinden maar reken er maar op dat je ze een hoop plezier brengt door ze mee naar buiten te nemen. 
Dit geldt ook speciaal voor cliënten die op de dinsdagavond naar het koor De Regenboog gaan of op donderdagavond naar de muziek in de Heerd. Zij willen graag gebracht en gehaald worden. 


Gezelligheidsdames of –heren 


De cliënten van Philadelphia vinden het fijn om contact te hebben met anderen. Als gezelligheidsdame of – heer ben je op de groep, maak je een praatje, lees je voor, doe je mee met dagactiviteiten, zet je koffie en thee, help je met de was opvouwen, etc. 


Zwemvrijwilligers 


Voor de maandagmiddag zijn er twee vrijwilligers nodig die met cliënten mee gaan zwemmen. Dat is op maandagmiddag van 12.15 tot 15.15 uur. Het is de bedoeling dat je met de cliënten mee zwemt. 


Kook vrijwilligers 


Vind je het lastig om contact te hebben met de cliënten van Philadelphia dan zijn er nog andere klussen waar hulp hard bij nodig is. Dat is bij het koken. Voor alle woningen wordt zelf gekookt bij Philadelphia en een hulp in de keuken is zeer gewenst. Het koken is van 16.00 tot 17.00 uur. 


Tuinvrijwilligers 


Nog een klus waarbij het niet zozeer gaat om het contact met de bewoners van de Brugstraat maar wel om het spannend maken van hun woonomgeving. De tuin om de woningen heen is ingericht zodat bewoners de tuin letterlijk kunnen zien, ruiken maar ook voelen. Om deze tuin bij te houden zijn een paar extra handen heel welkom. Het zou fijn zijn als er een vaste groep tuinvrijwilligers zou zijn die eens in de zoveel tijd de tuin even weer bijhouden maar misschien ook nieuwe dingen verzinnen die de tuin weer spannend maken. 


Schoonmaak/strijkgoed 


Wie weet hou je van schoonmaken of het strijkgoed wegwerken. Ook daar is hulp bij nodig. Je kunt je voorstellen dat het met 18 bewoners lastig is om bij te blijven met het schoonmaken in huis of het strijken van alle was. Heb je een paar uurtjes beschikbaar in de week en heb je geen hekel aan dit werk kom dan gezellig bij Philadelphia aan de slag. 
Heb je belangstelling voor een vrijwilligersklus bij Philadelphia? Je kunt dat melden bij De Plu maar je mag ook contact opnemen met Philadelphia 0578 694 280 vraag dan naar Alja van der Kolk. Nieuwsgierig naar Philadelphia? Kijk dan op www.philadelphia.nl. ‚Äč

« Overzicht artikelen

Vrijwilligerswerk Heerde

» Lees verder

Vacaturebank

» Lees verder

Melden van een vacature

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Verzekering

» Lees verder