Vacaturebank

Vrijwilligerswerk en het coronavirus

Door het coronavirus komen we allemaal in een vreemde periode terecht. We houden afstand van elkaar en gaan zoveel mogelijk thuis werken. Hoe is dat voor vrijwilligers?

 

Misschien is uw vrijwilligerstaak voorlopig stil komen te liggen. Wie weet was u net op zoek naar vrijwilligerswerk en is deze speurtocht door het coronavirus gestaakt. Alle hulp is welkom. Anderzijds heeft u wellicht door het virus meer vrije tijd gekregen en wilt u die tijd goed besteden.

Er ontstaan in de gemeente Heerde allerlei mooie initiatieven om mensen te helpen in deze vreemde tijd. Heeft u daar belangstelling voor dan kunt u zich bij De Plu aanmelden.

De Plu kan u informeren over deze initiatieven en kan u in contact brengen met de verschillende organisaties die hulp bieden. Ook als u zelf beperkingen hebt kunt u wat betekenen voor anderen.

Wilt u meer weten of wilt u helpen, bel dan: De Plu Heerde 06-19302657 Centraal Meldpunt Vrijwillige Hulpdienst 0578-692525 (iedere ochtend telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur) of An Jansen 06- 37305959.

Wat kunt u doen?

In Nederland wordt massaal hulp geboden aan mensen die door het coronavirus bang of geïsoleerd zijn geraakt. Ook u kunt iets doen in uw eigen omgeving. Er zijn nog genoeg ouderen, kwetsbare mensen en buren die niet op social media zitten. Check telefonisch of middels een briefje in de brievenbus of ouderen/buren hulp nodig hebben.Biedt aan om een boodschap te doenRaad aan het openbaar vervoer te vermijden en bied een lift aanInformeer of hun voorraad medicijnen toereikend zijn. Schrijf een bericht op een kaartje en gooi die bij iemand in de busHoudt contact met anderen door ze met regelmaat even te bellen


Veilig helpen

Het is natuurlijk wel belangrijk om op een veilige manier te helpen. Houd voldoende afstand, anderhalve meter. Loop niet zomaar bij een ander naar binnen maar zet de boodschappen voor de deur neer. Wil je een praatje maken, doe dat dan het liefst via de telefoon. Denk er altijd aan, hygiëne is het belangrijkst.

« Overzicht artikelen

Vrijwilligerswerk Heerde

» Lees verder

Vacaturebank

» Lees verder

Melden van een vacature

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Verzekering

» Lees verder