Dag van de Mantelzorg: verrassing voor mantelzorger

Viattence Heerde, WZU Veluwe Rehoboth, Hanzeheerd Brinkhoven en De Plu Heerde hebben er in de gemeente Heerde voor gezorgd dat de mantelzorgers verrast werden.

Op de Dag van de Mantelzorg, op 10 november, hebben we stilgestaan bij de 4,4 miljoen Nederlanders die zorgen voor iemand die zij lief hebben. Het hele jaar staat degene voor wie gezorgd wordt centraal. Op de Dag van de Mantelzorg wordt de mantelzorger zelf in het middelpunt gezet. 

Niet vanzelfsprekend

Zorgen lijkt voor vele mantelzorgers vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Zeker dit jaar, waarin mantelzorgers zorgen voor hun naaste onder extreme omstandigheden.Om mantelzorgers hiervoor te bedanken en te waarderen organiseren gemeenten, organisaties voor mantelzorgondersteuning en bedrijven in het hele land activiteiten en ontvangen mantelzorgers een waardering. Dit jaar ging dat op aangepaste wijze en veelal digitaal om te kunnen voldoen aan de RIVM-richtlijnen. 

 

Verrassing


Viattence Heerde, WZU Veluwe Rehoboth, Hanzeheerd Brinkhoven en De Plu Heerde hebben er in de gemeente Heerde voor gezorgd dat de mantelzorgers verrast werden. In plaats van een geplande cabaretvoorstelling in de Heerd, boden zij mantelzorgers op deze dag, thuis, op afstand, een attentie aan. Zij ontvingen een mantelzorgtas met informatie en een cadeautje. Hiermee willen de organisaties hun waardering uitspreken voor de mantelzorgers en hen een hart onder de riem steken. 

 

 

Bijna 500 mantelzorgers ontvingen deze attentie uit handen van een grote groep vrijwilligers waaronder de kinderen van het Graag Gedaan-project, de buurtsportcoach, leden van de toneelvereniging LTO/Jong Gelre en medewerkers van de gemeente Heerde. Ook theater Ragebol heeft door middel van straattheater attenties bij de mantelzorgers gebracht. 

 

Vrijwilligerswerk Heerde

» Lees verder

Vacaturebank

» Lees verder

Melden van een vacature

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Verzekering

» Lees verder