Podcast voor de mantelzorger

Podcast geeft inzicht in belevingswereld mantelzorger
Mantelzorg voor iemand met psychische problemen is een van de meest belastende vormen van mantelzorg. Een goede samenwerking met en ondersteuning door jou als professional is daarom belangrijk. Maar hoe ervaren mantelzorgers de zorg eigenlijk en wat kun je als professional voor een mantelzorger doen?

In de podcast ‘Ervaringen van een mantelzorger’ vertellen mantelzorger Ans en zorgprofessionals Lars over hun ervaringen. Wat betekent het om mantelzorger te zijn? Hoe kun je goed voor jezelf blijven zorgen? En welke rol kun je hierin als professional vervullen.

 

Ruim een op de tien mensen die mantelzorger is voor iemand met psychische problemen, heeft zelf een depressie of angststoornis. Het is belangrijk om als professional op tijd te signaleren wanneer er ondersteuning nodig is en ook om je hulp af te stemmen op de leef- en belevingswereld van de mantelzorgers. In de podcast vertelt professional Lars hoe hij dat doet. Voor jou als professional kan de podcast daarmee helpen om meer zicht te krijgen op hoe mantelzorgers het zorgen ervaren en welke hulp en samenwerking er vanuit jou nodig is. Voor mantelzorgers kan de podcast een manier zijn om te horen dat zij niet de enige zijn en steun hebben aan de ervaringen van iemand in dezelfde situatie. Maak mantelzorgers dus vooral ook attent op de podcast.

 

Zo kunnen zij op tijd ondersteuning bieden en zorgen dat hun ondersteuning past bij een mantelzorger. Maar wat Het is belangrijk dat professionals dit signaleren. Naast dat de mantelzorger een belangrijke rol speelt in het leven van mensen met psychische problemen is het goed dat er hulp geboden wordt aan de mantelzorger zelf. Om er ook voor de mantelzorger te zijn en ondersteuning te bieden.

https://www.wzuveluwe.nl/podcast-ervaringen-van-een-mantelzorger/

Vrijwilligerswerk Heerde

» Lees verder

Vacaturebank

» Lees verder

Melden van een vacature

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Verzekering

» Lees verder