Samen beter thuis

Hoe doe je dat? Zorgen voor je naaste of voor jezelf? Samen Beter Thuis ondersteunt mantelzorg en zelfzorg met  adviezen en online cursussen over verzorgen en verplaatsen.

Op de website van Samen Beter Thuis staan instructievideo’s over  hoe je thuis iemand kunt verzorgen. Denk aan, hoe was je iemand  bij de wastafel, hoe help je iemand met douchen of wassen op  bed? Verder vind je er instructies over hoe je iemand het beste  kunt verplaatsen.

Hoe moet je bewegen om jezelf te verplaatsen  als je moeilijker ter been bent door een operatie, pijnklachten of  door krachtsverlies? Hoe kan je het beste lopen met een rollator of  bijvoorbeeld de trap op lopen met krukken? Wat te doen als je  evenwicht moeilijker is of je kunt moeilijk opstaan uit een stoel? 

Hoe help je iemand op een goede manier om op te staan? Hoe  moet je jezelf verplaatsen als je echt niet kunt lopen? Hoe kan je  jezelf dan verplaatsen in een rolstoel of trippelstoel? En hoe kan ik  voorkomen dat ik val. Als ik val hoe sta ik dan weer op?

Op deze  vragen worden in de video’s antwoord gegeven met instructie, tips  en adviezen. Ook tref je op deze website nuttige informatie voor mantelzorg en  zelfzorg. 

www.samenbeterthuis.nl  

Vrijwilligerswerk Heerde

» Lees verder

Vacaturebank

» Lees verder

Melden van een vacature

» Lees verder

Aanmelden als vrijwilliger

» Lees verder

Verzekering

» Lees verder